Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@10:29:21 GMT

«نون ‌خ»؛ سریالی که می تواند «با‌ مزه» بماند

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۹۳۳۳۲

«نون ‌خ»؛ سریالی که می تواند «با‌ مزه» بماند

مزیت نسبی «نون خ» از همان ابتدا، فاصله گرفتن از الگوهای کلیشه ای طنز در سریال های ایرانی و حرکت به سوی ساخت کاراکترهای بومی بود؛ مولفه ای که باید بیش از پیش مورد توجه سعید آقاخانی قرار گیرد. 

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی: در شب هایی که گذشت آخرین قسمت های سریال نوروزی «نون خ» روی آنتن تلویزیون رفت تا سومین فصل این سریال هم به پایان برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سریالی که از همان نخستین قسمت های فصل اول بارقه ای از امید را در ذهن مخاطبان به وجود آورد و تماشای مجموعه ای دیدنی را نوید داد. نون خ یک در کنار نقاط قوت خود، نقاط ضعفی داشت که «سعید آقاخانی» کوشید در نون خ دو آن ها را مرتفع کند. از این جهت فصل دوم سریال نسبت به فصل نخست، مجموعه ای منسجم تر از آب درآمد و توجه بسیاری را به خود جلب کرد. بسیاری از آن ها که نون خ دو نخستین تجربه آشنایی شان با نورالدین خانزاده و دوستانش بود، پس از آن به تماشای قسمت های نون خ یک نشستند. آن چه نون خ دو را چنان گیرا و جذاب کرد، فاصله گرفتن از الگوهای کلیشه ای طنز در سریال های ایرانی و حرکت به سوی ساخت کاراکترهای بومی بود؛ نکته ای که در فصل های نخست سریال پایتخت هم چشمگیر بود. 

 

نون خ دو در حالی نوروز سال گذشته روی آنتن رفت که همه گیری کرونا فیلمبرداری قسمت های پایانی سریال را با چالش مواجه کرد. در این شرایط بود که با پایان فصل دوم، «مهدی فرجی» تهیه کننده سریال از تداوم تولید نون خ خبرداد.

 

بر این اساس فصل سوم نون خ نوروز امسال پخش شد و به خاطر موفقیت فصل گذشته، انتظارات بسیاری از آن وجود داشت. کاراکترهای دوست داشتنی فصل دوم در کنار دیالوگ های ماندگار و اشارات جالب توجه به شرایط جامعه همگی از نون خ سریالی جذاب و یکدست ساخته بود. مولفه هایی که به نظر می رسد در فصل سوم چنان که باید مورد توجه قرار نگرفت.



مثلا یکی از مشکلات نون خ یک، حضور «علی صادقی» بود. مساله ای که در فصل دوم مرتفع شد و حالا دوباره در نون خ سه به نقطه منفی سریال بدل شد. صادقی با آن کاراکتر و رفتارهای تکراری سال های گذشته، نه تنها هیچ مزیتی برای نون خ نداشت، بلکه بافت یکپارچه سریال را نیز دچار مشکل می کرد. به واقع فیلمنامه نون خ سه در مقایسه با نون خ دو به نظر دست خالی می رسید و تمهید جبران آن افزودن کاراکتر سیروس و بهادرخان بود. راه حلی که به هیچ عنوان نتوانست این خلا را جبران کند.

 


موضوع دیگری که می توان به آن اشاره کرد، رخدادهای فانتزی سریال است که در فصل سوم از منطق سریال خارج شده و به پدیده ای غیرقابل قبول بدل شده است. در این زمینه می توان به برخورد صاعقه به کاراکتر فریبرز اشاره کرد که سریال را از حالت رئال به کمیک تبدیل کرد.



علاوه بر این ها باید به تلخی های قصه نون خ سه پرداخت که برخلاف فصل های گذشته از قصه های فرعی به داستان اصلی سریال راه یافت و در دقایقی زیادی از مجموعه کام مخاطبان را تلخ کرد. گرچه در این میان سکانس هایی چون گفتگوی حس برانگیز «نورالدین و خجسته»، از لحظات فوق العاده این فصل به حساب می آید.

 

اما در کنار نقاط ضعف سریال نون خ، باید به نقاط قوت آن نیز اشاره کرد. مثلا کاراکتر سلمان و افزایش قصه ها و دیالوگ های مربوط به او که توانست ضعف های سریال را تا حدی بپوشاند. منطق خاص شخصیت سلمان موجب شد دیالوگ هایی به یادماندنی از او به یادگار بماند و ورد زبان مردم کوچه و خیابان شود.

 

به طور کلی  نون خ سه را باید در میان مجموعه های تلویزیونی ویژه نوروز، سریالی موفق و پرمخاطب تلقی کرد. سریالی که توانست در شب های نوروز طیف های متنوع مردم را پای تلویزیون بکشاند و خنده ای بر لبشان بنشاند. گرچه تصمیم به تداوم تولید نون خ قطعا نیازمند بازنگری در نقاط ضعف و تقویت مزیت های نسبی سریال است. 

 

 

 

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: نون خ سعید آقاخانی نوروز تلویزیون نون خ دو نون خ سه فصل دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۳۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تلفات جاده‌ای و رفع نقاط حادثه‌خیز از اولویت‌ها است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در جلسه شورای عالی حمل و نقل، ایمنی و کاهش تلفات جاده‌ای، رفع نقاط حادثه خیز و کاهش تلفات جاده‌ای را یکی از مهمترین اولویت‌های کشور دانست و گفت: باید بدون هر گونه اما و اگر برای رفع نقاط حادثه خیز و کاهش تلفات جاده‌ای تلاش کنیم و منابع مرتبط با آن نیز باید از هر محل ممکن تأمین شود چرا که حفظ سلامت و جان مردم از اهمیت ویژه ای برخوردار است و نمی‌توان از این موضوع مهم به سادگی عبور کرد.

وی افزود: استان‌هایی که دارای بیشترین نقاط پر تصادف هستند باید مجدانه و با بکارگیری تمامی ظرفیت‌های استان، نسبت به رفع این نقاط حادثه خیز گام بردارند و گزارش اقدامات صورت گرفته را به‌صورت مستمر ارائه دهند.
مخبر همچنین با اشاره به گزارش ارائه شده در جلسه مبنی بر وجود برخی موانع پیش روی واردات اتوبوس برون شهری، بر لزوم رفع این موانع تاکید و دستگاه‌های اجرایی ذیربط را مکلف کرد در اسرع وقت نسبت به حل این مشکلات اقدام کنند.

وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از هماهنگی‌های بین دستگاهی در جهت کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای ارائه کرد و گفت: با برنامه ریزی های انجام شده پیش بینی می‌شود که در سال جاری شاهد جهش بهتری در کاهش تلفات جاده‌ای و میزان جانباختگان باشیم.

رئیس پلیس راهور فراجا نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت تردد و تصادفات رانندگی و سفرهای نوروزی ارائه کرد و از کاهش چشمگیر تعداد جانباختگان و حوادث رانندگی خبر داد و گفت: این دستاورد نتیجه تلاش دولت، پلیس و سایر بخش‌های مربوطه بوده و نشان از تمرکز جدی برای رفع نقاط حادثه خیز و اصلاح رفتار رانندگان دارد.

در این جلسه که وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس کل گمرک و رئیس کل بیمه مرکزی نیز حضور داشتند، گزارشی از آخرین وضعیت اجرای مصوبات جلسه گذشته شورا ارائه شد و تصمیمات لازم برای رفع موانع پیش روی برخی مصوبات اتخاذ شد.

کد خبر 6099349

دیگر خبرها

  • آسفالت‌ریزی ۱۰۱ هزار تنی شهرداری منطقه ۱۵ در سال گذشته
  • دلخوشی نکونام به بازیکنی که قرار نبود بماند!
  • کاهش تلفات جاده‌ای و رفع نقاط حادثه‌خیز از اولویت‌ها است
  • سرمربی ژیرونا: این دو بازیکن بارسلونا را می‌خواهم
  • رگبار و رعد و برق در شمال، غرب و مرکز کشور
  • بیانیه‌های سریالی سپاهان علیه پرسپولیس با یک محتوا | آفرین؛ چه دیدگاه جالبی!
  • از افشین پیروانی بپرسید اوسمار بماند یا نه | او برای نیم‌فصل بهترین گزینه بود
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • هیچ یک از قطعات راه آهن استان نباید معطل بماند
  • همکاران ما در جنگ نرم دشمن آسیب می‌بینند و طعنه می‌خورند | نباید از چشم مردم مخفی و جهادشان مغفول بماند